Toimijapalveluun liittyminen | Metsään.fi

Toimijapalveluun liittyminen

Näin organisaatio liittyy toimijapalveluun

 1. Täytä ja lähetä liittymislomake
 2. Olemme sinuun yhteydessä viikon sisällä
 3. Saat ohjeet ja materiaalin palveluun rekisteröitymistä varten
 4. Metsäkeskuksen myönteisen päätöksen jälkeen voit kirjautua toimijapalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Kirjautuminen onnistuu, kun sinulla on valtuus asioida edustamasi organisaation puolesta. Tieto asiointivaltuudesta tulee olla Suomi.fi-valtuudet-palvelussa voimassa. 

Haluan liittyä toimijapalveluun

Kirjautuminen toimijapalveluun

Metsään.fi-toimijapalvelun kirjautumis- ja valtuutusohjeet koskevat niitä yrityksiä ja organisaatioita, jotka tarjoavat palveluja metsänomistajille.  Yritys, joka omistaa metsää ja haluaa nähdä omistamiensa metsien tiedot, löytää kirjautumisohjeet metsänomistajapalvelun sivulta.

Metsään.fi-toimijapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia käyttäen. Kirjautumisessa hyödynnetään Suomi.fi-tunnistusta. Lisäksi onnistunut palveluun kirjautuminen edellyttää, että Suomi.fi-valtuuksissa on annettu asiointivaltuus toimijapalvelun käyttöön kyseisen organisaation edustajana.

Suomi.fi-valtuudet

Metsään.fi tarkistaa toimijapalveluun kirjautuvalta hänen oikeutensa käyttää palvelua organisaation tai yrityksen edustajana Suomi.fi-valtuudet-palvelusta.

Näin tarkistat onko sinulla asiointivaltuus Metsään.fi-palvelun käyttöön Suomi.fi-valtuuksissa

 1. Kirjaudu mobiilivarmenteella tai henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi osoitteessa www.suomi.fi/valtuudet-tunnistaudu.  
 2. Tunnistautumisen jälkeen näet sivun vasemmassa laidassa otsikot ”Voimassa olevat”, ”Valtuuspyynnöt” ja ”Arkisto”. Kohdasta ”Voimassa olevat” > ”Saadut valtuudet” näet kaikki saamasi valtuudet. 
 3. Suomi.fissä voit myös pyytää valtuutta yritykseltäsi. Metsään.fi-toimijapalvelun asiointivaltuus löytyy nimellä “Metsätietojen käsittely”.  
 4. Ota tarvittaessa yhteyttä oman työnantajasi Metsään.fi-pääkäyttäjään tai Suomi.fi-pääkäyttäjään, jotka hallinnoivat yrityksessänne Metsään.fi-palvelun käyttöoikeuksia. 

Näin annat valtuuksia Metsään.fi-palvelun käyttöön Suomi.fi-valtuuksissa

 1. Jos olet yrityksen tai yhdistyksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö, niin tunnistaudu mobiilivarmennetta tai omia verkkopankkitunnuksiasi käyttäen osoitteessa www.suomi.fi/valtuudet-tunnistaudu  
 2. Valitse Suomi.fi-valtuudet etusivulla painike “Asioi yrityksen puolesta” ja se yritys tai yhdistys, jonka puolesta haluat valtuuttaa.
 3. Etsi henkilötunnusta käyttäen yrityksessänne nimetty Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjä tai -käyttäjät. 
 4. Anna pääkäyttäjille valtuutusoikeus ja valitse valtuusasiaksi “Metsätietojen käsittely”. Voit etsiä oikeaa valtuusasiaa hakusanalla ”metsätieto”.
 5. Nyt yrityksenne Metsään.fi-pääkäyttäjällä on valtuutusoikeus. Ja hän voi edelleen myöntää muille toimihenkilöillenne asiointivaltuuksia "Metsätietojen käsittelyyn" eli oikeuksia käyttää Metsään.fi-toimijapalvelua yrityksenne edustajana.

Huom!

 • Valtuutusoikeuden myöntämistä ei tarvita silloin, kun yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava, esim. toimitusjohtaja, hoitaa itse asiointivaltuuksien myönnön edelleen toimihenkilöilleen. 
 • Yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaavan, esim. toimitusjohtajan, tulee antaa myös itselleen asiointivaltuus "Metsätietojen käsittelyyn" eli oikeus käyttää Metsään.fi-palvelua yrityksensä edustajana.

Valtuuksia voi antaa samalla kertaa useammalle Valtuudet-palvelussa etsitylle henkilölle.

Eikö valtuuttaminen Suomi.fissä onnistu?

Jos yhteisöstänne, esimerkiksi yhtymä, ei löydy tarvittavia tietoja Kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä, niin valtuuttaminen Suomi.fi-valtuuksissa ei itsepalveluna onnistu. Silloin voitte käyttää Suomi.fin tarjoamaa virkailijavaltuuttamispalvelua.  

 

Katso-palvelu päättyy 31.12.2020

Katso-palvelussa mahdollisesti olevat käyttövaltuudet eivät siirry Suomi.fi-valtuuksiin automaattisesti, vaan jokainen käyttöoikeus tulee myöntää Suomi.fi-valtuuksissa. 

Voit ladata Katso-palvelusta valtuutusten tiedot csv-tiedostoon, niin näet millaisia valtuuksia teillä on Katsossa. Tämän jälkeen voit myöntää valtuudet uudelleen Suomi.fi-valtuuksissa.

Lue lisää Katso-valtuustietojen lataamisesta (vero.fi).

Katso-palveluun (yritys.tunnistus.fi).


 

Asiakastuki apunasi

Metsään.fi-palvelu on helppokäyttöinen, ja palvelu opastaa sinua erilaisissa käyttötilanteissa. Voit kysyä lisäneuvoa palvelun käytöstä Metsäkeskuksen asiakastuesta. Asiakastuki ohjaa sinut eteenpäin, jos kysymyksesi vaatii erityistä selvitystyötä.

Sähköposti: asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Puhelin: 029 432 409. Puhelu maksaa:

 • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksun (pvm)
 • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun (mpm)

Hinta koskee myös jonottamista. Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 029-alkuiset puhelut siihen.

Asiakastuki on avoinna ma-ti klo 8-18, ke-pe klo 8-16.  Asiakastuki palvelee palveluun kirjautuneita myös chatissa.


Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö