Tekniset ohjeet ja tietoturva | Metsään.fi

Tekniset ohjeet ja tietoturva

Tekniset vaatimukset

Metsään.fi-palvelun käyttöä varten ei tarvitse hankkia erillisiä sovelluksia. Palvelu toimii yleisesti käytössä olevilla selaimilla. Palvelun nopeuteen vaikuttaa selaimen lisäksi internetyhteyden nopeus.

Tunnusten hankinta

Metsänomistajat ja toimijat tunnistautuvat palveluun käyttäen verkkopankkitunnuksia, matkapuhelimen mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, saat hankittua pankkitunnukset pankkisi palvelukonttorista, mobiilivarmenteen matkapuhelimesi operaattorilta ja sirullisen henkilökortin poliisilta. 

Tietoturva

Jos et käytä palvelua 120 minuuttiin, sinut kirjataan turvallisuussyistä ulos. Pääset takaisin palveluun kirjautumalla uudelleen.

Metsään.fi-palvelussa näytettävien henkilö- ja metsävaratietojen hallintaa koskevat muun muassa laki Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä ja henkilötietolaki. Metsäkeskus noudattaa palvelussa lainsäädännön vaatimaa tietosuojaa. Metsään.fi-palvelua käytetään suojatussa ympäristössä. Kukaan ulkopuolinen ei pääse katsomaan tietoja ilman metsänomistajan lupaa.

Metsäkeskuksen viranomais- ja edistämistehtäviä tekevillä toimihenkilöillä on oikeus käyttää Metsään.fi-palvelua asiakastyössään. He eivät saa luovuttaa tietoja edelleen ilman metsänomistajan suostumusta.

Palvelun sertifikaatti eli varmenne

Osa selaimista ja etenkin niiden vanhemmat versiot saattavat varoittaa varmenteesta. Yhteys on kuitenkin turvallinen ja luotettava varoituksesta huolimatta. Voit varmistaa, että olet yhteydessä Metsään.fi-palveluun tarkistamalla varmenteen tiedoista, että se on myönnetty Suomen metsäkeskukselle.

Mobiilikäyttö

Metsään.fi-palvelua voi käyttää mobiililaitteiden internetselaimella, mutta palvelun toiminnallisuuksia ei ole tehty mobiilikäyttöä ajatellen. Metsään.fi-palvelun rinnalla on olemassa useita eri palveluntarjoajien mobiilisovelluksia, joissa esimerkiksi paikannus toimii kätevästi maastossa. Lue lisää metsänomistajan verkkopalveluista.  

Käytön tuki

Metsään.fi-palvelu on tehty helppokäyttöiseksi, ja palvelu opastaa sinua erilaisissa käyttötilanteissa. Jos kohtaat käyttäjänä ongelmia, voit ottaa yhteyttä Metsäkeskuksen asiakastukeen. Asiakastuki ohjaa sinut eteenpäin, jos kysymyksesi vaatii erityistä selvitystyötä.

Palvelussa on palautelomake, jolla voi myös lähettää kysymyksiä ja viestejä Metsäkeskukseen.

 

Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.