Näin asioit toimijapalvelussa | Metsään.fi

Näin asioit toimijapalvelussa

Kiinnostuitko tai haluatko lisätietoa?

Täytä alla oleva lomake ja otamme yhteyttä viikon kuluessa.

Rekisteröitymisen jälkeen voit kirjautua Metsään.fi-toimijapalveluun mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia käyttäen. Näet niiltä tiloilta, joihin sinulla on suostumus samat metsätiedot kuin metsänomistaja ja voit täyttää Kemera-asiakirjoja ja metsänkäyttöilmoituksia. Päivitämme palvelun tietoja metsänkäyttöilmoitusten, Kemera-asiakirjojen, tarkastustulosten ja asiakkaiden tekemien omien ilmoitusten avulla.

Metsänomistajan suostumuksella metsätiedon äärelle

Metsänomistaja voi antaa Metsään.fi-palvelussa suostumuksen metsätilansa tietojen selailuun sekä siirtoon oma-aloitteisesti tai toimijan pyynnöstä. Tiedot ovat tällöin toimijan käytettävissä muutamassa minuutissa. Metsänomistaja voi antaa suostumuksensa myös paperilla. Paperinen suostumus toimitetaan Metsäkeskukseen ja noin viikon kuluttua tiedot ovat hyödynnettävissä Metsään.fi-palvelussa. Toimija voi saada metsätiedot käyttöönsä myös asiakas- tai jäsenyyssuhteen peruseella.

    •    Yleistietoa selailun ja tiedonsiirron suostumuksista (Metsäkeskus.fi)

Suostumusten hankkiminen kannattaa 

Säästät esimerkiksi maastotyön kustannuksia, kun tilalla olevat kohteet tai esimerkiksi tietynlainen puusto löytyvät nopeasti palvelussa olevien tietojen avulla.

Voit täyttää metsänkäyttöilmoitukset ja Kemera-asiakirjat asiakkaasi puolesta, kun sinulla on suostumus metsätietojen selailuun ja valtuutus  asioiden hoitoon.

Mikäli tilalla on useampia omistajia, näet omistajien kokonaismäärän ja vain niiden omistajien yhteystiedot, jotka ovat antaneet suostumuksen.

Metsänomistajan antama suostumus on voimassa metsätilan omistajanvaihdokseen saakka. Metsänomistaja voi myös halutessaan perua antamansa suostumuksen palvelussa.

Oikotielinkki helpottaa suostumusten hankkimisessa

Voit tehdä toimijapalvelussa oikotielinkin, jota jaat helposti sähköisissä kanavissa kuten internetsivuillasi ja sähköpostiviesteissä. Oikotielinkin kautta asiakas ohjautuu suoraan Metsään.fi-palvelussa antamaan suostumuksen juuri sinun yrityksellesi.

Uusin tieto aina saatavilla

Metsä kasvaa ja niin kasvavat myös puustotiedot Metsään.fi-palvelussa. Samalla päivittyvät hoito- ja hakkuuehdotukset. Mikäli haluat täydentää palvelussa näkyviä tietoja tai ilmoittaa siellä ehdotetun toimenpiteen tehdyksi, voit tehdä ne palvelussa sähköisellä lomakkeella asiakkaan puolesta.

Näet palvelussa myös meidän tiedossa olevat, tilalla sijaitsevat luontokohteet: metsälaki- ja ympäristötukikohteet sekä arvokkaat elinympäristöt. Voit näin ottaa luontokohteet huomioon jo töiden suunnitteluvaiheessa, jolloin toteutuksesta tulee sujuvaa. 

Tee metsänkäyttöilmoitus, täytä Kemera-asiakirjat asiakkaasi puolesta

Voit tehdä palvelussa metsänkäyttöilmoituksen helposti asiakkaidesi metsätiloille. Palvelu näyttää sinulle hakkuutoimenpide-ehdotukset, jotka kopioituvat ilmoituslomakkeeseen valittujen kuvioiden pohjatiedoiksi.  Tietoja voi myös muokata. Voit myös itse piirtää ilmoituksen kohteena olevan kuvion kartalle ja antaa tarvittavat tiedot. Myös alle 10 päivän sisällä toteutettavien kohteiden nopeutettu metsänkäyttöilmoituksen käsittely (määräajasta myönnettävä poikkeus) onnistuu helposti vain laittamalla rastin ruutuun. Vastaavasti voit tehdä Kemera-hakemuksen ja -toteutusilmoituksen taimikon varhaishoidosta ja nuoren metsän hoitotyöstä palvelussa asiakkaasi puolesta silloin, kun sinulla on suostumus hänen metsätietoihinsa ja valtuutus hoitaa asiointi.

Tehokkaalla haulla oikea kohderyhmä

Palvelun tehokkailla ja monipuolisilla hakutoiminnoilla voit kohdistaa markkinoinnin juuri sinua kiinnostaviin kohteisiin. Näet hakutulokset myös kartalla, jolloin voit aikatauluttaa eri työkohteet lähelle toisiaan ja säästää kustannuksia. Voit tallettaa hyvät hakukriteerit suosikeiksi ja näin käyttää niitä helposti myös myöhemmin.

Tuoreen asiakas- ja metsätiedon pohjalta pystyt laatimaan markkinointiviestisi siten, että se sopii metsätilan elinkaareen. Voit kertoa palvelustasi metsänomistajalle juuri silloin, kun hän tarvitsee sitä omassa metsässään.

Koko henkilöstö ja kumppanit saman tiedon äärelle

Kun toimija on saanut suostumuksen metsätilan tietoihin, voi yrityksen koko henkilöstö käyttää monipuolisia tietoja Metsään.fi-palvelussa.

Yhteistyö kumppanien kanssa toimii myös sujuvasti, jos heillä on sama palvelu käytössään. Esimerkiksi alihankkija voi tarkastella työmaata Metsään.fi-palvelussa ja tulostaa sieltä kartat ja ilmakuvat, joiden erillinen hankkiminen veisi työaikaa ja aiheuttaisi myös muita kustannuksia.

Työkohde- ja palveluilmoitukset

Metsänomistaja voi julkaista Metsään.fi-palvelussa työkohde- tai palveluilmoituksen ja hän voi itse päättää, ketkä toimijat näkevät sen. Työkohdeilmoituksella metsänomistaja etsii tekijää metsätyölle (esim. hakkuut ja hoitotyöt). Hakkuukohteesta voi metsänomistaja lähettää puukaupan tarjouspyynnön myös Kuutioon. Palveluilmoituksella metsänomistaja taas pyytää palveluntuottajaa ottamaan yhteyttä silloin kun hän on kiinnostunut esim. metsäsuunnitelman tai tila-arvion teettämisestä.

Toimijapalvelussa kannattaa ottaa käyttöön Vahtipalvelu, jolloin saat metsänomistajien ilmoitukset suoraan sähköpostiisi. Seuraamalla ja vastaamalla ilmoituksiin hankit lisätöitä ja uusia asiakkaita!


Asiakastuki apunasi

Metsään.fi-palvelu on helppokäyttöinen, ja palvelu opastaa sinua erilaisissa käyttötilanteissa. Voit kysyä lisäneuvoa palvelun käytöstä Metsäkeskuksen asiakastuesta. Asiakastuki ohjaa sinut eteenpäin, jos kysymyksesi vaatii erityistä selvitystyötä.

Sähköposti: asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Puhelin: 029 432 409. Puhelu maksaa:

  • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksun (pvm)
  • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun (mpm)

Hinta koskee myös jonottamista. Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 029-alkuiset puhelut siihen.

Asiakastuki on avoinna ma-ti klo 8-18, ke-pe klo 8-16.  Joulun aikaan 21.12.2020–5.1.2021 palvelemme arkisin klo 8–16.

Asiakastuki palvelee palveluun kirjautuneita myös chatissa.


Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö