Näin asioit metsänomistajapalvelussa | Metsään.fi

Näin asioit metsänomistajapalvelussa

Helppoa metsäasiointia

Metsäkeskuksen kanssa

 • Metsänkäyttöilmoitus
 • Kemera-rahoitushakemus
 • Kemera-toteutusilmoitus
 • Yhteystietojen päivitys
 • Muutospyynnöt tila- ja kuviotietoihin ym. yhteydenotot

Metsäalan toimijoiden kanssa

 • Etsi toimijahaulla sopivia kumppaneita
 • Anna suostumus metsätietoihisi haluamillesi toimijoille
 • Ilmoita työkohteista ja löydä tekijä
 • Pyydä yhteydenottoa erilaisiin palveluihin liittyen
 • Lähetä puukaupan tarjouspyyntö Kuutioon

OHJEITA palvelun käyttöön:
Tietoa palvelusta - Palvelun sisältö -sivulla.

Metsään.fi-palvelussa pidät yhteystietosi ajantasalla ja ilmoitat täsmennyksiä metsätilasi omistustietoihin. Metsätilojen viralliset omistustiedot saamme määräajoin Maanmittauslaitoksen kiinteistötietopalvelusta.

Metsätietojen päivitys

Metsä kasvaa ja niin kasvatamme myös puustotietoja vuosittain Metsään.fi-palvelussa. Samalla päivittyvät hoito- ja hakkuuehdotukset. Mikäli haluat täydentää palvelussa näkyviä tietoja tai ilmoittaa siellä ehdotetun toimenpiteen tehdyksi, voit tehdä ilmoitukset helposti palvelussa olevalla lomakkeella.

Näet palvelussa myös Metsäkeskuksen tiedossa olevat, tilalla sijaitsevat luontokohteet: metsälaki- ja ympäristötukikohteet, Metso-suojeluun soveltuvat kohteet ja arvokkaat elinympäristöt. Pystyt ottamaan luontokohteet huomioon jo hoitotöitä suunniteltaessa, mikä sujuvoittaa töiden toteutusta.

Suostumukset

Voit antaa valitsemillesi metsäalan toimijoille suostumuksen metsätilasi tietojen selailuun tai siirtoon, jolloin he näkevät metsätilasi tiedot Metsään.fi-toimijapalvelussa. Näin teidän on helppo keskustella metsäasioista ja suunnitella töitä yhdessä paikasta riippumatta. Voit antaa suostumuksen niille tiloille, jotka omistat yksin tai yhdessä muiden kanssa. Voit halutessasi tehdä muutoksia tai perua antamiasi suostumuksia.

Metsäalan toimija voi nähdä metsätietosi myös asiakkuuteen tai jäsenyyteen perustuen. Tällaista palvelussa näkyvää suostumusta et voi itse muokata.

Työkohde- ja palveluilmoitukset

Voit julkaista palvelussa työkohde- tai palveluilmoituksen ja voit itse päättää, ketkä toimijat näkevät sen. Työkohdeilmoituksella etsit tekijää metsän hoitotöille. Hakkuukohteesta voit lähettää puukaupan tarjouspyynnön myös Kuutioon, joka on avoin puukauppapaikka.

Palveluilmoituksella pyydät palveluntuottajaa ottamaan yhteyttä silloin kun olet kiinnostunut esim. metsäsuunnitelman tai tila-arvion teettämisestä.

Työkohde- ja palveluilmoituksia voivat jättää metsänomistajat. Et voi jättää työkohdeilmoituksia, jos käytät palvelua metsänomistajan puolesta asiointiluvalla.

Metsänkäyttöilmoitukset

Metsälain mukaan aina ennen hakkuita tai erityisen tärkeän elinympäristön käsittelyä pitää tehdä metsänkäyttöilmoitus Metsäkeskukseen.

Ilmoituksen jättäminen palvelussa on helppoa, sillä palvelu näyttää sinulle hakkuutoimenpide-ehdotukset ja kopioi ne valitsemillesi kuvioille pohjatiedoiksi. Voit itse muokata tietoja.  Myös metsäalan toimija voi suostumuksella tehdä metsänkäyttöilmoituksen palvelussa puolestasi.

Kemera-tuet

Voit helposti hakea palvelun kautta Kemera-tukea taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon. Lisäksi voit jättää toteutusiloituksen Kemera-tuella tehdystä taimikon varhais- ja nuoren metsän hoitotyöstä.

Myös toimija voi hoitaa Kemera-asioinnin metsänomistajan puolesta silloin, kun toimijalla on suostumus metsätilan tietoihin ja metsänomistajan valtuutus Kemera-asiointiin.

Lisätietoa Kemera-tuesta verkkosivuiltamme: Metsänomistus - Kemera.

 


Asiakastuki apunasi

Metsään.fi-palvelu on helppokäyttöinen, ja palvelu opastaa sinua erilaisissa käyttötilanteissa. Voit kysyä lisäneuvoa palvelun käytöstä Metsäkeskuksen asiakastuesta. Asiakastuki ohjaa sinut eteenpäin, jos kysymyksesi vaatii erityistä selvitystyötä.

Sähköposti: asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Puhelin: 029 432 409. Puhelu maksaa:

 • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksun (pvm)
 • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun (mpm)

Hinta koskee myös jonottamista. Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 029-alkuiset puhelut siihen.

Asiakastuki on avoinna ma-ti klo 8-18, ke-pe klo 8-16.  
Asiakastuki palvelee palveluun kirjautuneita myös chatissa.


Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.