Hyödyt toimijalle | Metsään.fi

Hyödyt toimijalle

Anna asiakkaan löytää sinut

Liittymällä palveluun metsänomistajat näkevät yrityksesi tiedot, kun he etsivät työlle tekijää tai haluavat antaa metsätietoja toimijoiden käyttöön.

Liity Metsään.fi-toimijapalveluun

Jätä yhteystietosi ja otamme yhteyttä mahdollisimman pian.
    •    Jätä yhteystietosi

Oletko jo liittynyt?

Kirjaudu toimijapalveluun mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia käyttäen.

Metsään.fi on metsänomistajia ja metsäalan palveluntarjoajia yhdistävä sähköinen asiointipalvelu. Toimijana näet niiltä tiloilta, joihin sinulla on suostumus samat metsätiedot kuin metsänomistaja ja voit täyttää Kemera-asiakirjoja ja metsänkäyttöilmoituksia. Myös metsänomistajien yhteystiedot ovat helposti saatavilla ja aina ajan tasalla.

Löydä uusia asiakkaita ja hyödynnä metsätietoa

Kun saat suostumuksia metsänomistajilta, näet palvelussa samat metsätiedot kuin metsänomistajakin. Näin metsänhoito- ja hakkuutöistä sopiminen sujuu helposti. Osaat olla metsänomistajaan yhteydessä juuri silloin, kun työ on ajankohtainen.

Hakutoiminnot tehostavat töiden suunnittelua

Palvelussa on tehokas ja monipuolinen hakutoiminto, jonka avulla löydät helposti sopivia työkohteita. Näet hakutulokset myös kartalla, jolloin voit aikatauluttaa eri työkohteet lähelle toisiaan ja säästää kustannuksia. Tallenna hyvät hakukriteerit suosikeiksi ja käytä niitä helposti uudestaan.

Tiedot nopeasti ja turvallisesti metsänomistajan suostumuksella

Metsään.fi-palvelussa metsänomistajien ja metsätietojen selailu perustuu metsänomistajan antamaan suostumukseen tietojensa selailuun tai siirtoon. Selausluvalla näet tiedot palvelussa, voit tehdä hakuja ja  täyttää  metsänkäyttöilmoituksia ja Kemera-asiakirjoja asiakkaasi puolesta. Siirtoluvalla voit lisäksi siirtää tietoja oman organisaatiosi tietojärjestelmään.  Sinulla on mahdollisuus saada lupa tietoihin myös asiakassuhteen tai jäsenyyden perusteella.

Miten saat suostumuksia

Voit luoda palvelussa yrityksellesi oikotielinkin suostumusten antoon, jonka voit esimerkiksi liittää mukaan alueesi metsänomistajille lähettämääsi markkinointiviestiin. Tai voit asioidessasi metsänomistajien kanssa opastaa, miten he voivat antaa suostumuksen yrityksellesi Metsään.fi-palvelussa. Lupaa niiden metsänomistajien tietoihin, joiden kanssa yrityksellä on asiakas- tai jäsenyyssuhde, voi yritys pyytää Metsäkeskuksesta. Lue lisää metsätiedon luovutuksesta.

Uusin tieto aina saatavilla

Voit tehdä metsänkäyttöilmoitukset helposti asiakkaittesi metsätiloille Metsään.fi-toimijapalvelussa, joten et tarvitse erillistä järjestelmää. Päivitämme tietoja palvelussa metsänkäyttöilmoitusten, rahoitushakemusten ja tarkastustulosten avulla. Metsänomistajalla on mahdollisuus ylläpitää omia yhteystietojaan itse ja pyytää Metsäkeskusta päivittämään jo toteutettuja töitä. Voit myös tarjota lisäarvoa asiakkaallesi ilmoittamalla muuttuneet tiedot hänen puolestaan palvelussa – näin tarjoat ajantasaista tietoa yhteisen päätöksentekonne pohjaksi.

Metsä kasvaa ja niin kasvavat myös puustotiedot Metsään.fi-palvelussa. Samalla päivittyvät hoito- ja hakkuuehdotukset.

Luontokohteista tieto jo suunnitteluvaiheessa

Näet palvelussa myös metsänomistajan tilalla sijaitsevat luontokohteet kuten metsälaki- ja ympäristötukikohteet sekä arvokkaat elinympäristöt. Voit näin ottaa luontokohteet huomioon jo töiden suunnitteluvaiheessa, jolloin toteutuksesta tulee sujuvaa.

 

Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö