Hyödyt metsänomistajalle | Metsään.fi

Hyödyt metsänomistajalle

MIKSI KANNATTAA KIRJAUTUA? 

  • Saat kokonaiskuvan metsäsi puustosta, hoitokohteista, hakkuumahdollisuuksista ja luontokohteista
  • Voit helposti ilmoittaa hoitotöistä ja löytää sopivimman työn tekijän
  • Voit jakaa metsätietosi palveluntarjoajalle, jolloin töiden suunnittelu yhdessä helpottuu
  • Asioit helposti Metsäkeskuksen kanssa, mm. metsänkäyttöilmoitus, Kemera-hakemus ja -toteutusilmoitus
  • Pidät metsätietosi ajantasalla
  • Saat palvelun käyttöön maksutta
  • Yhteisomistuksessa olevien metsien kaikki osakkaat voivat kirjautua, jolloin kaikilla on sama tieto käytettävissään.

Voit ottaa Metsään.fi-metsänomistajapalvelun käyttöösi silloin kun haluat ilman ylimääräisiä kustannuksia tai sitoumuksia.

Kaikki metsäasiat yhdessä paikassa

Metsään.fi-palvelu antaa kokonaiskuvan metsäomaisuudestasi ja sen mahdollisuuksista. Näet kaikki omistamasi metsätilat ja myös ne tilat, joissa olet yhtenä osakkaana. Monipuoliset, tulostettavat kartat ja ilmakuvat, puuston perustiedot ja hoitoehdotukset helpottavat metsänhoidon alustavaa suunnittelua ja töiden toteuttamista.  Voit myös muokata ja tallentaa omiin tarpeisiisi sopivia karttoja. 

Metsäalan toimijat apunasi – suostumus metsätietojesi selailuun helpottaa yhteistyötä

Palvelusta löydät oman alueesi metsätöiden tekijät ja muut metsäalan palveluntarjoajat. Ilmoita palvelussa hoito- tai hakkuukohteesta jolloin palveluntarjoajat voivat ottaa sinuun yhteyttä. Anna haluamillesi palveluntarjojille suostumus nähdä metsätietosi ja näin töiden suunnittelu yhdessä hoituu paikasta riippumatta. Suostumuksesi saatuaan Metsään.fi-toimijapalveluun kirjautunut toimija näkee samat metsätiedot kuin sinäkin.

Suostumuksen voi antaa pelkkänä selailulupana tai lupana, joka oikeuttaa toimijan siirtämään metsätiedot omaan tietojärjestelmäänsä. Myönnät suostumukset kullekin tilalle ja toimijalle erikseen ja voit helposti myös perua suostumuksen.

Metsäalan toimija voi nähdä metsätietosi myös asiakkuuteen tai jäsenyyteen perustuen. Tällaista palvelussa näkyvää suostumusta et voi itse muokata.

Metsään.fi-palvelussa metsä kasvaa ja metsätiedot pysyvät ajantasalla – yhteistyössä

Palvelun sisältö perustuu Metsäkeskuksen kaukokartoituksella keräämään ja ylläpitämään metsävaratietoon. Lisäämme vuosittain kasvun puustotietoihin. Voit ilmoittaa tehdyt hoito- ja hakkuutyöt palvelussa tai sopia, että palveluntarjoaja ilmoittaa ne puolestasi. Päivitämme tietoja myös meille tulleiden metsänkäyttöilmoitusten ja rahoitushakemusten perusteella.  Jos sinulla on tuore metsäsuunnitelma, voimme siirtää sen tiedot palveluun. 

Keräämme uutta metsävaratietoa vuosittain eri alueilla. Kirjautumalla palveluun näet, miltä vuodelta sinun tilasi metsävaratieto on peräisin. Voit katsoa myös karttapalvelussamme, mistä on saatavissa kuvioittaista metsävaratietoa ja tiedon julkaisuvuoden .


Asiakastuki apunasi

Asiakastuki apunasi

Metsään.fi-palvelu on helppokäyttöinen, ja palvelu opastaa sinua erilaisissa käyttötilanteissa. Voit kysyä lisäneuvoa palvelun käytöstä Metsäkeskuksen asiakastuesta. Asiakastuki ohjaa sinut eteenpäin, jos kysymyksesi vaatii erityistä selvitystyötä.

Sähköposti: asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Puhelin: 029 432 409. Puhelu maksaa:

  • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksun (pvm)
  • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun (mpm)

Hinta koskee myös jonottamista. Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 029-alkuiset puhelut siihen.

Asiakastuki on avoinna ma-ti klo 8-18, ke-pe klo 8-16.  Asiakastuki palvelee palveluun kirjautuneita myös chatissa.


Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.