Ajankohtaista palvelussa

10.1.2017

Havaitut puutteet palvelussa, joita selvitetään ja korjataan

Toimijan oikotielinkki

Toimijan metsänomistaja-asiakkaalleen toimittaman oikotielinkin tulisi ohjata asiakas hänen palveluun kirjautumisensa jälkeen suoraan suostumusten antamiseen kyseiselle toimijalle. Tällä hetkellä asiakas ohjautuu palvelussa omalle etusivulle, ei suostumuksen anto -sivulle.

  • Huom: Metsänomistaja voi antaa suostumuksen palvelussa omatoimisesti siirtymällä sivulle: Asiointi - Metsätietojen luovutus ja valitsemalla Muokkaa suostumuksia.

Toimijapalvelun kartat 

Toimijapalvelun karttojen "Näytä kartalla" toiminnoissa on havaittu puutteita.

  • Esimerkiksi metsätilat tai työkohdeilmoitukset eivät sijoitu kartoille oikein.
  • Myös yksittäisen työkohdeilmoituksen karttoja ei toimija aina saa auki.

Metsänomistajan Oma kartta

Oma kartalle metsänomistajan tulisi pystyä hakemaan esimerkiksi kaikki ne kuviot, jotka sisältävät hoitotöitä tai hakkuita tmv. Tällä hetkellä kartta ei toimi näin.

Metsänomistajan ongelmat palvelusta uloskirjautumisessa

Metsänomistaja ei onnistu aina kirjautumaan ulos palvelusta, vaikka valitsee "Kirjaudu ulos" -painikkeen. Ongelmaa selvitetään Suomi.fi-tunnistautumista hallinnoivan Väestörekisterikeskuksen kanssa.

  • Huom: Metsään.fi-palvelun istunto sulkeutuu automaattisesti tunnin päästä siitä kun käyttäjä on viimeksi ollut aktiivinen palvelussa.

 

30.11.2017

Pintavesien virtausmallikartat eivät toistaiseksi näy

Pintavesien virtausmalliaineistoja ei tällä hetkellä pysty tarkastelemaan metsätilan kartalla Metsään.fi-palvelussa. Syynä on Maanmittauslaitokselta saatavien lähdeaineistojen siirto toiseen ympäristöön. Virtausmallikarttoihin voi tutustua myös Metsäkeskuksen verkkosivuilla.