Ajankohtaista palvelussa | Metsään.fi

Ajankohtaista palvelussa

Palvelussa havaittuja puutteita ja häiriöitä, joita selvitetään ja korjataan

22.9.2020

Tavallinen ilmakuva poissa käytöstä toistaiseksi

Metsätilan kartalla taustaksi voi toistaiseksi valita joko vääräväri-ilmakuvan tai maastokartan. Tavallinen ilmakuva tulee takaisin valittavaksi loppuvuodesta.

Vahtipalvelun viestit ovat poissa käytöstä toistaiseksi

Vahtipalvelun viestit ovat poissa käytöstä toistaiseksi. 

Ongelmia Kemera-lomakkeen kanssa?

Jos Kemera-lomakkeen täytössä on ongelmia valintaruutujen kanssa niin kokeile vaihtaa selainta. Esimerkiksi työlajin valinta ei toimi IE- eli InternetExplorer-selaimessa.

Oman kuvion piirtäminen Kemera-lomakkeella, kun kaikki kuviot eivät ole kartalla näkyvissä, voi aiheuttaa "Palvelussa on häiriö" -virheilmoituksen.  Tällöin sovellus on antamassa uudelle kuviolle samaa kuvionnumeroa, joka on jo olemassa.  Tämän voi kiertää valitsemalla ensin kaikki kuviot näkyviin ja piirtämällä oman kuvion sen jälkeen. 

Isoilla yhteismetsillä osa kuviosta ei näy 

Osa yhteismetsän tilojen kuvioista saattaa jäädä näkymättä. Näkymättä jäävät kuviot voivat vaihdella eri päivinä.  

Arvioitu tiedon julkaisuvuosi -karttatasolla vanhentuneet teemaselitteet

Teemaselityksessä näkyy virheellisesti vuodet 2018–2020, ne pitäisi olla vuodet 2020–2026. Itse karttatasolla näytettävät keilausalueet ovat jo päivittyneet uuden keilausohjelman mukaisesti.

Suppean kuvioluettelon vienti csv-tiedostoksi epäonnistuu  

Suppean kuvioluettelon lataaminen csv-tiedostoksi ei onnistu. Ladattuun tiedostoon tulee virheilmoitus "Palvelussa on häiriö". HTML-muotoinen kuvioluettelo sekä laaja kuvioluettelo toimivat normaalisti, joten voit käyttää niitä kuviotietojen lataamiseen.

Uloskirjautuminen Metsään.fi-palvelusta ei aina toimi

Suomi.fi-tunnistuspalvelua käyttää yhä useampi sähköinen asiointipalvelu. Sen hyvä puoli on siinä, että yhdellä tunnistautumisella pääset käyttämään useampaa palvelua, esimerkiksi OmaVero-palvelua ja Metsään.fi-palvelua. Jos kirjaudut ensin esimerkiksi OmaVero-palveluun ja sen jälkeen avaat Metsään.fi-palvelun niin Metsään.fi-palvelu avautuu uuteen erilliseen selaimen välilehteen tai ikkunaan. Myöhemmin kirjautuessasi ulos OmaVero-palvelusta sinun pitäisi kirjautua samalla uloskirjautumiskäskyllä ulos myös Metsään.fi-palvelusta ja mahdollisista muista käyttämistäsi palveluista. Nyt näin ei välttämättä tapahdu, vaan Metsään.fi-palvelu jää edelleen avoimeksi omaan ikkunaansa ja joudut sulkemaan Metsään.fi-palvelun erikseen.

Kartan zoomaus

Kun tilakartalla lähentää/loitontaa karttaa käyttäen oikealla olevaa zoomaustyökalua, zoomaushissiä, niin kartan oikean alakulman alasvetovalikon mittakaava ei muutu samassa suhteessa. Kun valitset valmiin mittakaavan alasvetovalikosta niin  silloin zoomaustyökalu muuttuu samassa suhteessa. Mittakaavajana vasemmassa alakulmassa muuttuu oikein zoomaustavasta riippumatta.