Ajankohtaista palvelussa | Metsään.fi

Ajankohtaista palvelussa

Palvelussa havaittuja puutteita ja häiriöitä, joita selvitetään ja korjataan

11.3.2020

Työkohdeilmoituksen kartta ei avaudu

Toimijapalvelussa on havaittu ongelma metsänomistajien lähettämissä työkohdeilmoituksissa. Joissain tapauksissa ilmoituksen saa avattua normaalisti, mutta kohteen kartta ei avaudu. Kartan päälle ilmestyy häiriötiedote: "Palvelussa on häiriö, yritä myöhemmin uudelleen". Jos kyseistä ongelmaa esiintyy, ole yhteydessä asiakastukeen, joka voi toimittaa kartan pdf-tiedostona.

Suppean kuvioluettelon vienti csv-tiedostoksi epäonnistuu  

Suppean kuvioluettelon lataaminen csv-tiedostoksi ei onnistu. Ladattuun tiedostoon tulee virheilmoitus "Palvelussa on häiriö". HTML-muotoinen kuvioluettelo sekä laaja kuvioluettelo toimivat normaalisti, joten voit käyttää niitä kuviotietojen lataamiseen.

Uloskirjautuminen Metsään.fi-palvelusta ei aina toimi

Suomi.fi-tunnistuspalvelua käyttää yhä useampi sähköinen asiointipalvelu. Sen hyvä puoli on siinä, että yhdellä tunnistautumisella pääset käyttämään useampaa palvelua, esimerkiksi OmaVero-palvelua ja Metsään.fi-palvelua. Jos kirjaudut ensin esimerkiksi OmaVero-palveluun ja sen jälkeen avaat Metsään.fi-palvelun niin Metsään.fi-palvelu avautuu uuteen erilliseen selaimen välilehteen tai ikkunaan. Myöhemmin kirjautuessasi ulos OmaVero-palvelusta sinun pitäisi kirjautua samalla uloskirjautumiskäskyllä ulos myös Metsään.fi-palvelusta ja mahdollisista muista käyttämistäsi palveluista. Nyt näin ei välttämättä tapahdu, vaan Metsään.fi-palvelu jää edelleen avoimeksi omaan ikkunaansa ja joudut sulkemaan Metsään.fi-palvelun erikseen.

Kartan zoomaus

Kun tilakartalla lähentää/loitontaa karttaa käyttäen oikealla olevaa zoomaustyökalua, zoomaushissiä, niin kartan oikean alakulman alasvetovalikon mittakaava ei muutu samassa suhteessa. Kun valitset valmiin mittakaavan alasvetovalikosta niin  silloin zoomaustyökalu muuttuu samassa suhteessa. Mittakaavajana vasemmassa alakulmassa muuttuu oikein zoomaustavasta riippumatta.