Ajankohtaista palvelussa

27.3.2018

Palvelussa havaittuja puutteita ja häiriöitä, joita selvitetään ja korjataan

Toteutusilmoituslomakkeelta häviää puustotiedot

Jos toteutusilmoituslomaketta täyttäessä palaa takaisinpäin edellisiin näyttöihin ja sitten taas etenee lomakkeella eteenpäin, saattaa lomakkeelta hävitä jo kerran tallennetut puustotiedot. Syöttämällä puustotiedot uudelleen voi jatkaa toteutusilmoituksen täyttöä ja lopuksi lähettää sen.

Toimijapalvelun kartat 

Toimijapalvelun karttojen "Näytä kartalla" toiminnoissa on havaittu puutteita.

  • Esimerkiksi metsätilat tai työkohdeilmoitukset eivät sijoitu kartoille oikein.
  • Yksittäisen työkohdeilmoituksen kartta aukeaa, mutta kartan teemoitukset eivät välttämättä näy.

Metsänomistajan Oma kartta

Oma kartalle metsänomistajan tulisi pystyä hakemaan esimerkiksi kaikki ne kuviot, jotka sisältävät hoitotöitä tai hakkuita tmv. Tällä hetkellä kartta ei toimi näin.

Tilakartta tulostettaessa

Tulostettavassa tilakartassa mittakaavajana ja kartan mittakaava eivät pidä paikkaansa.

Lomakkeisiin liittyvät kalenterit

Joihinkin palvelussa oleviin ilmoituksiin ja lomakkeisiin liittyvät kalenterit näkyvät ruotsiksi tai englanniksi, esim. rahoitushakemuslomake tai toimijapalvelun Vahtipalvelu.

Vääräväri-ilmakuvat

Palvelussa näkyy tavallinen ilmakuva, mikäli se on tuoreempi kuin vääräväri-ilmakuva. Eli tavallista ilmakuvaa vanhempaa vääräväri-ilmakuvaa ei saa näkymään, vaikka se olisikin alueelta olemassa.

Vääräväri-ilmakuvassa on toistaiseksi  yksivärinen harso päällä, mutta tämä ei estä kartan käyttöä.

 

Metsänomistajan ongelmat palvelusta uloskirjautumisessa

Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuva metsänomistaja ei onnistu aina kirjautumaan ulos palvelusta, vaikka valitsee "Kirjaudu ulos" -painikkeen. Kun metsänomistaja kirjautuu palveluun toisen kerran niin uloskirjautuminen onnistuu normaalisti. Syytä ongelmaan ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä selvitetään Suomi.fi-tunnistautumista hallinnoivan Väestörekisterikeskuksen kanssa.

  • Huom: Metsään.fi-palvelun istunto sulkeutuu automaattisesti kahden tunnin päästä siitä kun käyttäjä on viimeksi ollut aktiivinen palvelussa.

 

Pintavesien virtausmallikartat eivät toistaiseksi näy

Pintavesien virtausmalliaineistoja ei tällä hetkellä pysty tarkastelemaan metsätilan kartalla Metsään.fi-palvelussa. Syynä on Maanmittauslaitokselta saatavien lähdeaineistojen siirto toiseen ympäristöön. Virtausmallikarttoihin voi tutustua myös Metsäkeskuksen verkkosivuilla.