Ajankohtaista palvelussa | Metsään.fi

Ajankohtaista palvelussa

4.9.2019

Uusia ominaisuuksia 4.9.2019 päivityksessä

Asiointi - Luomukeruu -sivulla on uusi lomake, jolla metsänsä luomukeruualueeseen liittänyt metsänomistaja voi ilmoittaa metsänhoidossa käytettävistä tuotanopanoksista, jotka eivät ole luomusertifioinnin mukaisia.  Ilmoitetut tiedot näkyvät listanäkymänä Luomukeruu-sivulla ja myös omana karttatasonaan metsätilan kartalla. Ilmoituksen voi tehdä sekä metsänomistaja- että toimijapalvelussa.

Kemera-rahoitushakemus: Hakemuslomakkeen Täytä kuviotiedot -sivulla voi karttavalikosta (Viranomaisasiointi) valita kartalla näytettäväksi aiemmat Kemera-rahoitushakemukset ja -toteutusilmoitukset sekä metsänomistaja- että toimijapalvelussa. 

Toimijapalvelussa käyttäjät voivat hakea luomukeruualueita tai alueita, jotka eivät ole luomukeruussa. 

 

Palvelussa havaittuja puutteita ja häiriöitä, joita selvitetään ja korjataan

9.9.2019

Lomakkeiden täyttö – kuvion valinta kartalta

Vanhemmilla Internet Explorer -selainversioilla ei pysty valitsemaan kartalta kuvioita täytettäessä lomakkeita kuten metsänkäyttöilmoitusta, Kemera-rahoitushakemusta, -toteutusilmoitusta jne.  Kuviot voi valita kartan sijaan lomakkeen kuviolistalta., joten ongelma ei estä palvelun ja lomakkeiden käyttöä vanhemmillakaan IE-selaimilla.

Työkohdeilmoitus

Metsänomistajapalvelussa on havaittu häiriö, kun käyttäjä on lähettänyt työkohdeilmoituksen ja haluaa avata ilmoituksen tarkasteltavaksi lähettämisen jälkeen. Tarkastelusivulla kartta jää valkoiseksi, muut tiedot näkyvät oikein. Toimija, jolle työkohdeilmoitus on osoitettu, näkee toimijapalvelussa ilmoituksen kartan ja valitut kuviot oikein. 

Kartan zoomaus

Kun tilakartalla lähentää/loitontaa karttaa käyttäen oikealla olevaa zoomaustyökalua, zoomaushissiä, niin kartan oikean alakulman alasvetovalikon mittakaava ei muutu samassa suhteessa. Kun valitset valmiin mittakaavan alasvetovalikosta niin  silloin zoomaustyökalu muuttuu samassa suhteessa. Mittakaavajana vasemmassa alakulmassa muuttuu oikein zoomaustavasta riippumatta.