Ajankohtaista palvelussa | Metsään.fi

Ajankohtaista palvelussa

Palvelussa havaittuja puutteita ja häiriöitä, joita selvitetään ja korjataan

11.11.2019

Uloskirjautuminen Metsään.fi-palvelusta ei aina toimi

Suomi.fi-tunnistuspalvelua käyttää yhä useampi sähköinen asiointipalvelu. Sen hyvä puoli on siinä, että yhdellä tunnistautumisella pääset käyttämään useampaa palvelua, esimerkiksi OmaVero-palvelua ja Metsään.fi-palvelua. Jos kirjaudut ensin esimerkiksi OmaVero-palveluun ja sen jälkeen avaat Metsään.fi-palvelun niin Metsään.fi-palvelu avautuu uuteen erilliseen selaimen välilehteen tai ikkunaan. Myöhemmin kirjautuessasi ulos OmaVero-palvelusta sinun pitäisi kirjautua samalla uloskirjautumiskäskyllä ulos myös Metsään.fi-palvelusta ja mahdollisista muista käyttämistäsi palveluista. Nyt näin ei välttämättä tapahdu, vaan Metsään.fi-palvelu jää edelleen avoimeksi omaan ikkunaansa ja joudut sulkemaan Metsään.fi-palvelun erikseen.

Lomakkeiden täyttö – kuvion valinta kartalta

Vanhemmilla Internet Explorer -selainversioilla ei pysty valitsemaan kartalta kuvioita täytettäessä lomakkeita kuten metsänkäyttöilmoitusta, Kemera-rahoitushakemusta, -toteutusilmoitusta jne.  Kuviot voi valita kartan sijaan lomakkeen kuviolistalta., joten ongelma ei estä palvelun ja lomakkeiden käyttöä vanhemmillakaan IE-selaimilla.

Työkohdeilmoitus

Metsänomistajapalvelussa on havaittu häiriö, kun käyttäjä on lähettänyt työkohdeilmoituksen ja haluaa avata ilmoituksen tarkasteltavaksi lähettämisen jälkeen. Tarkastelusivulla kartta jää valkoiseksi, muut tiedot näkyvät oikein. Toimija, jolle työkohdeilmoitus on osoitettu, näkee toimijapalvelussa ilmoituksen kartan ja valitut kuviot oikein. 

Kartan zoomaus

Kun tilakartalla lähentää/loitontaa karttaa käyttäen oikealla olevaa zoomaustyökalua, zoomaushissiä, niin kartan oikean alakulman alasvetovalikon mittakaava ei muutu samassa suhteessa. Kun valitset valmiin mittakaavan alasvetovalikosta niin  silloin zoomaustyökalu muuttuu samassa suhteessa. Mittakaavajana vasemmassa alakulmassa muuttuu oikein zoomaustavasta riippumatta.