Tunnusten hankinta

Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, saat hankittua pankkitunnukset pankkisi palvelukonttorista ja mobiilivarmenteen matkapuhelimesi operaattorilta.

Palvelun sertifikaatti eli varmenne

Osa selaimista ja etenkin niiden vanhemmat versiot saattavat varoittaa varmenteesta. Voit varmistaa, että olet yhteydessä Metsään.fi-palveluun tarkistamalla varmenteen tiedoista, että se on myönnetty Suomen metsäkeskukselle. Yhteys on turvallinen ja luotettava varoituksesta huolimatta.

Palvelun nopeus

Palvelun nopeuteen vaikuttaa yhteysnopeuden lisäksi käytössä oleva selain. Palvelu toimii yleisesti käytössä olevilla selaimilla, mutta Internet Explorer -selaimen versiolla 8 palvelussa olevat kartat toimivat tavallista hitaammin ja sivujen tulostumisessa on puutteita. Mikäli käytät kyseistä versiota ja sinulla on mahdollisuus päivittää selain uudempaan, päivitys kannattaa. Firefox- ja Chrome-selainten käyttäjiltä olemme saaneet eniten positiivista palautetta kartan toiminnasta.

Karttojen tulostaminen

Kartan tulostamisessa on havaittu yksittäisiä ongelmia joillakin työasemilla ja selaimilla. Firefox-selaimella kartta tulostuu useimmiten oikein ja suosittelemmekin käyttämään sitä, jos mahdollista.

Mobiilikäyttö

Metsään.fi-palvelua voi käyttää mobiililaitteilla. Palvelu on lähtökohtaisesti suunniteltu mahdollisimman kevyeksi. Kartan toiminnassa voi olla eroja mobiililaitteiden kesken. Kartta vaatii, että Javascript on aktivoitu ja toimii.